Internet Rechten
   Valse KvK brief in omloop

Het Steunpunt Acquisitiefraude (SAF) waarschuwt ondernemers voor een nepmailing waarin zelfstandigen gevraagd wordt 149 euro over te maken voor het handelsregister van de Kamer van Koophandel.
Rekeningnummer "KvK mailing" geblokkeerd. Blijft u wel melden aub!
De rekening behorend bij deze maling is intussen geblokkeerd maar blijft u deze ernstige vorm van fraude melden. De oplage van deze brief betreft van 1,4 miljoen betreft. De brief lijkt erg op de brieven van de KvK maar die zenden nooit rekeningen in december.
Als u ook zo'n brief heeft ontvangen kunt u HIER aangifte doen.


   Algeheel spamverbod per 1 juli 2009

Het ongevraagd verzenden van e-mail naar consumenten is strafbaar in Nederland. Nu heeft het kabinet besloten dat ook spam naar bedrijven wordt verboden. Hierdoor ontstaat een algeheel spamverbod in Nederland. De OPTA kan boetes opleggen aan overtreders van de niuewe wet. De maatregel treedt per 1 juli 2009 in werking.


   Your domain must be deleted today!

PAS OP! Er worden mailtjes verzonden met daarin de mededeling dat er iets mis zou zijn met uw domeinnaam. Vervolgens wordt u verzocht uw gegevens te controleren en zo nodig aan te passen. Als u via die link gegevens verstrekt bent u uw domeinnaam kwijt en kunt u die voor veel geld terugkopen.


   Keurmerk incassobureau's een farce!

Wat is een goed incassobureau? Er zijn een aantal belangenclubs in Nederland die toezien op de praktijken van incassobureau's, echter, de meeste van deze belangenorganisaties zijn eigendom van een van de incassobureau's zelf. Er is zelfs een keurmerk in omloop dat wordt beheerd door een van de grotere incassobureau's in Nederland.


   EU domeinen aanpraten

U wordt gebeld dat iemand een domeinnaam wil claimen dat gelijk is aan die van u maar dan met EU of COM erachter. U krijgt de gelegenheid om deze 'onbekende' voor te zijn, dat kost u rond de 200 euro per domeinnaam. Het gesprek wordt opgenomen en als u een akkoord geeft valt er de volgende morgen al een factuur op de mat. Tegensputteren heeft geen zin want al rap volgt er een dwangbevel.


   Nigerianen

Vanuit tal van landen zijn er criminelen actief die een e-mail zenden met daarin het aanbod een groot bedrag via uw rekening een Afrikaans land uit te krijgen met een zeer aantrekkelijke provisie voor u.
Men verzoekt u echter wel om vooraf een geldbedrag over te maken als derving van te maken kosten. Daarna hoort u uiteraard nooit meer iets. Artsen en advocaten zijn hier al eens 'ingestonken', laat het u niet overkomen.

VOORBEELD


Rechten en plichten op het Internet

Uw vrijheid en plichten met betrekking tot hoe u omgaat met anderen op het Internet worden begrensd door hun rechten. Uw rechten en integriteit worden gewaarborgd in nationale en internationale wetten en verdragen.
Juridisch gelijk hebben en krijgen betekent dat aan uw uitleg de meeste waarde werd toegekend. Jurisprudentie is het gemiddelde 'plus een' van vele uitspraken. Voor Internet-gerelateerde conflicten is er nog nauwelijks sprake van een representatieve verzameling vonnissen en arbitrale uitspraken.