Koop- en verkoopbemiddeling

Zonder zorgen een domeinnaam of website kopen

Wij bemiddelen tussen partijen die een digitaal product willen ruilen tegen een geldelijke vergoeding maar waarbij het leveren en betalen elkaar niet kunnen kruisen.


Domeinnamen

Stel, u wilt een domeinnaam kopen maar wilt liever dat de domeinnaam op uw naam staat voordat u betaalt maar de verkoper wil pas overdragen als hij het geld binnen heeft. Met Nunc Ius is de oplossing eenvoudig.

Wij ontvangen het geld en zetten de domeinnaam op onze naam. Dan transfereren wij het geld en zetten de domeinnaam over op uw naam.

Met het overnemen van een website gaat het iets ingewikkelder maar in grote lijnen komen de procedures overeen.


Kosten bemiddeling

Handelingskosten
De kosten voor bemiddeling zijn niet exact in te schatten omdat het ene domein langer duurt dan het andere en er soms meerdere onderhandelingsronden zijn.
Het uurloon voor de bemiddeling bedraagt 85 euro.

Kosten derden
Het kan zijn dat ook wij niet geaccepteerd worden als partij om de deal af te handelen, dit komt wel eens voor als het om grote bedragen gaat. In dit geval doen wij een beroep op een instantie in de Verenigde Staten die gespecialiseerd is in transacties met domeinnamen en websites. Deze partij wordt door velen als onafhankelijk en zeer betrouwbaar gezien.
De kosten die hiermee gemoeid zijn brengen wij u uiteraard in rekening. Vooraf weet u wat die kosten zullen zijn zodat u nog altijd af kunt zien van de deal.

Overdrachtskosten
Als de domeinnaam eenmaal is overgedragen zijn er geen verdere transactiekosten.

Hosting- en registratiekosten
Zodra een domein over is kunt u deze zonder verdere kosten tot aan het eind van het jaar bij ons ‘parkeren’. Afhankelijk van wat u er daarna mee wilt doen krijgt u vóór het eind van het jaar een verlengingsvoorstel maar uiteraard kunt u te allen tijde het domein, zonder kosten van ons, verhuizen naar een andere provider.

Staken van de onderhandelingen
Als de onderhandelingen vastlopen en het domein niet wordt overgedragen bent u alleen de handelingskosten verschuldigd.


Zelf doen is kostbaarder en tijdrovend

Wij hebben een beproefde en succesvolle methode om tegen een zeer redelijke prijs snel domeinnamen te kopen. Als u als gloeilampenproducent www.gloeilamp.nl wilt kopen betaalt u natuurlijk de hoofdprijs maar als wij ons voordoen als particulier uitvinder die als logo een lampje heeft kan het heel anders lopen.

Onze klanten zijn altijd goedkoper uit (inclusief onze kosten) dan wanneer zij zelf zouden hebben onderhandeld. Aan de andere kant weten wij natuurlijk ook wat een domein waard kan zijn als u de verkopende partij bent!

Rechten en plichten op het Internet

Uw vrijheid en plichten met betrekking tot hoe u omgaat met anderen op het Internet worden begrensd door hun rechten. Uw rechten en integriteit worden gewaarborgd in nationale en internationale wetten en verdragen.
Juridisch gelijk hebben en krijgen betekent dat aan uw uitleg de meeste waarde werd toegekend. Jurisprudentie is het gemiddelde ‘plus een’ van vele uitspraken. Voor Internet-gerelateerde conflicten is er nog nauwelijks sprake van een representatieve verzameling vonnissen en arbitrale uitspraken.